کامپیوترها و گوشیهای همراه اجازه برقراری ارتباط از طریق صدا و متن و … را در هر زمان و مکان در اختیار افراد قرار داده است. اگرچه فرصتهای ارتباطی بزرگی در اختیار عموم قرارگرفته است اما میتواند افزایش استرس را به همراه خود داشته باشد. اگر فکر میکنید استفاده از فناوریهای نوین برای شما فشار روانی به همراه دارد با ما همراه باشید.
۱. زمانبندی داشته باشید. آیا شما تقویم کاری دارید؟ استفاده از برنامه زمانی معین برای مطالعه، جلسهها و قرار ملاقات، همچنین برنامه زمانی مشخص برای خواندن و پاسخدهی به ایمیلها و … لازم است. نظرتان دربارهی تنظیم هشدار برای اعلام یک برنامه زمانبندیشده چیست؟ همچنین لازم است زمانی را بدون توجه به ایمیل، پیامها، تماسها و هر چیز دیگری در نظر بگیرید! پس این کارها را انجام دهید.
۲. پیامها و تماسها را با تفکر انجام دهید. پیامک فرستان برای پیامهای کوتاه بسیار عالی است؛ اما برای پیامهای طولانی با محتوای عاطفی گزینه مناسبی نیست. تماس تلفنی گزینه خوبی برای ارتباط شخصی است؛ اما زمانی که نیاز دارید اطلاعاتی از یک گفتگو بایگانی شود، ایمیل میتواند گزینه بهتری باشد.
۳. بگذارید گوشی زنگ بخورد. لازم نیست به همه تماسها پاسخ دهید. درصورتیکه تمایلی به صحبت کردن ندارید، از طریق گزینه رد تماس با پیام اقدام کنید یا قبل از هر تماسی، گوشی را خاموشکنید. اینکه با پیام رد تماس بزنید راه درستی است. اشکالی ندارد که دیگران منتظر پاسخ شما بمانند.
۴. صندوق دریافتی خود پیامتان را خالی نگهدارید. بعدازاینکه به ایمیلی پاسخ دادید، آن را حذف کنید. اگر نیازی به محتوای آن ایمیل دارید، پوشهای مختص بایگانی کار، دوستان، مدرسه و … ایجاد کنید. به دنبال یکراه برای سازماندهی پیامهای مفید باشید.
۵. شبکهای پیشفرض به خودتان اختصاص دهید. بسیاری از مردم در یک شبکه اجتماعی مانند فیسبوک صفحه دارند. برخی افراد صفحههای زیادی در شبکههای مختلف دارند. یک سایت را بهعنوان مکان ارتباطی پیشفرض با دیگران انتخاب نمایید و سایر صفحات در دیگر شبکههای اجتماعی را کمتر بررسی کنید.
۶. در انتخاب دوستانتان دقت کنید. اگر در یک شبکه اجتماعی عضو هستید، آیا همه دوستانتان آشنایان و خانواده شما هستند یا برخی از آنها آشنا هستند و حتی غریبه هم بین آنها وجود دارد؟ دوستان خود را در شبکههای اجتماعی محدود کنید تا فشار روانی ناشی از ارتباط با افراد کماهمیتتر کاهش یابد.
نوشته چگونه از فشار روانی ارتباطات مدرن دور شویم؟ اولین بار در ترنجی پدیدار شد.