تا کنون چیپست های زیادی از کوالکام در قلب دستگاه های مخصوص واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) می تپیده است اما هیچ کدام از آن ها مخصوص این پردازش ها نبودند. امروز کوالکام XR1 اولین چیپست اختصاصی برای واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) معرفی شده و در ادامه با هم با آن در ترنجی آشنا خواهیم شد.
برای افزایش کیفیت و کارایی مصارف AR و VR که زین پس می توانند نقش بسیار پررنگ تری در زندگی ما بازی کنند نیاز به تغییراتی است. این تغییرات امروز با معرفی چیپست کوالکام XR1 اولین تراشه این شرکت امریکایی ساخته شده به طور خاص برای دستگاه های AR و VR آغاز می شود. این تراشه برای اینکه شرکت ها بتوانند محصولات رده پایین برای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی را بسازند ارایه گشته و برای اولین بار از آن انتظار می رود که در پایان سال جاری یا در اوایل سال 2019 به تجاری شدن برسد.
هر چند ورود کوالکام به بازی صنعت واقعیت افزوده و واقعیت مجازی می تواند هیجان انگیز باشد اما خود چیپست کوالکام XR1 چیز هیجان انگیزی برای عرضه ندارد. این شرکت عنوان می کند که چیپست های پرچمدار موبایلی اش مثل اسنپدراگون 845 هنوز انتخاب بهتری برای صنعت AR و VR است. چیپست XR1 برای دستگاه های ساده تر ساخته شده است، به معنای بیشتر برای فیلم ها و تجربه های منفعل نسبت به بازی است.
کوالکام دستگاه هایی را که با XR1 ساخته می شوند را به عنوان “باز کردن و مشاهده 360” فیلم ها به جای “ردیابی مقیاس اتاق” و مجهز به “کنترل کننده های ساده” به جای توانایی های ردیابی دستی توصیف می کند. با تمام این تفاصیر اما گفته می شود که تراشه قادر به پشتیبانی صفحه نمایش 4K با نرخ نوسازی 60 فریم در ثانیه، فعال سازی صوتی و کنترل کننده هایی است که جنبش با شش درجه آزادی را تشخیص می دهد.
موضوع چیپست اختصاصی برای مصارف AR و VR زمانی جذاب تر می شود که کوالکام بخواهد در خط تولید چیپست های XR از یک نمونه پرچمدار رونمایی کند. نظر شما چیست؟ آینده صنعت AR و VR را چطور می بینید؟